Cele mai moderne și de încredere tratamente urologice sunt prezentate în materialele următoare. În funcție de afecțiunea urologică de care suferiți, medicul vă va recomanda cel mai indicat tratament.

Tratamente urologice - Chirurgie robotica urologica
Chirurgie robotica urologica
Chirurgia robotică reprezintă cea mai avansată tehnică chirurgicală minim-invazivă, care permite efectuarea operațiilor complexe cu o mai mare precizie, flexibilitate și control. Denumirea corectă este de chirurgie laparoscopică asistată robotic.

Prostatectomia robotica
Prostatectomia robotica
Tratamentul curativ chirurgical al cancerului de prostată este reprezentat de operația numită prostatectomie radicală, care implică îndepărtarea în totalitate prostatei, a veziculelor seminale și în anumite cazuri a ganglionilor limfatici regionali.

Nefrectomia robotică
Nefrectomia robotică
Dintre beneficiile oferite de folosirea chirurgiei robotice pentru cancerele renale merită amintite rezultatele funcționale și recuperarea mult îmbunătățite – în condițiile în care rezultatele oncologice sunt cel puțin la fel de bune ca în chirurgia clasică.

Ureteroscopie cu laser pentru calculi renali
Ureteroscopie cu laser
Este o procedură chirurgicală endoscopică, minim invazivă – ce nu necesită efectuarea vreunei incizii (tăieturi) la nivelul tegumentului – folosită pentru rezolvarea calculilor renali sau celor migrați pe ureter. Se poate folosi și în scop diagnostic.

Vaporizare cu plasma a adenomului prostatic
Vaporizare cu plasma
Rezecția endoscopică transuretrală a prostatei reprezintă ”standardul de aur” actual. ”Vaporizarea cu plasmă” – rezecția bipolară în mediu salin este cea mai modernă variantă tehnică a acestei proceduri minim invazive – care se realizează endoscopic (fără incizii).

Fotovaporizarea cu laser verde a adenomului prostatic
Fotovaporizarea cu laser
Fotovaporizarea laser este o procedură modernă minim invazivă – care se realizează endoscopic (fără incizii), în general în cadrul unei internări de o zi. Intervenția se desfășoară sub anestezie, iar la sfârșitul acesteia pacientului i se montează o sondă urinară.

Chirurgie laparoscopica
Chirurgie laparoscopica

Sfincter urinar artificial
Sfincter urinar artificial

Implant penian
Implant penian