Noutati – Urologie Robotica

În principiu, tratamentul pentru cancerul de rinichi este eminamente chirurgical, datorită relative rezistențe a cancerului renal la Chimioterapie și Radioterapie. În stadiile localizate, Nefrectomia sau Nefrectomia Parțială, adică îndepărtarea cancerului și păstrarea rinichiului sănătos, atunci când se poate, sau îndepărtarea în bloc a rinichiului canceros, reprezintă opțiunea de elecție și curativă.

Citește mai departe Care este cel mai bun tratament pentru cancerul de rinichi?

Tratamentul pentru cancerul de prostată este individualizat pentru fiecare pacient în parte, în funcție de mai mulți factori. În primul rând, de stadiul tumorii la momentul diagnosticului, de agresivitatea acesteia, de vârsta sau statusul biologic al pacientului, de preferința informată a pacientului pentru unul dintre tratamente și, nu în ultimul rând, de accesibilitatea la tehnologia medicală modernă, de experiența echipei chirurgicale.

Citește mai departe Care este cel mai bun tratament pentru cancerul de prostată?

Chirurgia robotică este o chirurgie laparoscopică, minim invazivă, asistată robotic. În lume ea are o vechime de 20 de ani. Roboţii Da Vinci au fost produşi şi scoşi pe piaţă în SUA în anii 2000. În România, generaţii mai vechi de roboţi au ajuns acum 10 ani. În ultimii ani, creşterea este absolut exponenţială.

Citește mai departe De ce este de preferat operaţia cu robotul în locul intervenţiei clasice în sfera urogenitală

Care sunt afecțiunile urologice care se pot trata prin cea mai avansată tehnică minim-invazivă din lume - Chirurgia Robotică, aflăm de la Dr. Cristian Iatagan, medic primar urolog la Ponderas Academic Hospital, în urma intervenției sale de la Digimatinal.

Citește mai departe Chirurgia robotică este superioară chirurgiei laparoscopice sau deschise în tratamentul bolilor de rinichi

Litiaza renală sau, popular vorbind, pietrele la rinichi, sunt o afecțiune din ce în ce mai des întâlnită printre noi. De ce? Pentru că nu ne hidratăm suficient. Urologul Cristian Iatagan ne spune la ”Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” cum se formează acești calculi, cum putem scăpa de ei, dar și care sunt simptomele.

Citește mai departe Deshidratarea ne îmbolnăvește – Cum ne vindecăm de litiaza renală

Neatza cu Răzvan și Dani - Bună dimineața, Sănătate! Semnele care îţi arată că ai probleme cu rinichii. Simona Dragomir, specialistul în sănătate de la Neatza cu Răzvan și Dani, explică cum putem să ne păstrăm rinichii sănătoși.

Citește mai departe Semnele care îţi arată că ai probleme cu rinichii

  • 1(current)
  • 2
  • 3