Una dintre cele mai frecvente afecţiuni ale aparatului urinar o reprezintă pietrele la rinichi, adică litiaza renala. Tratamentul constă într-o operaţie simplă, ureteroscopia flexibilă digitală, care are un timp de recuperare rapid. Principala cauză a formării pietrelor la rinichi o reprezintă creşterea nivelului de săruri minerale în urină. Acest lucru are loc în urma aportului scăzut de lichide sau a consumului anumitor alimente. În mod ideal, ar trebui să bem aproximativ 2 litri de lichide pe zi pentru a împiedica formarea calculilor renali. În ceea ce priveşte dieta, ar trebui să evităm excesul des are, precum şi alimentele bogate în proteine, cum ar fi carnea. Totodată, doza zilnică de calciu nu trebuie să depăşească 1.000 mg, întrucât această substanţă minerală creşte riscul formării pietrelor la rinichi.

Citește mai departe Litiaza renala beneficiază de tratament modern

Cancerul vezicii urinare este definit de prezența celulelor maligne la acest nivel; acestea se dezvoltă rapid și necontrolat, formând o masă numită tumoră. De obicei apare la nivelul mucoasei - învelişul care tapetează vezica urinară la interior. În evoluţie, tumora poate infiltra toate învelişurile vezicii urinare și produce metastaze la nivelul altor organe. Histologic carcinomul urotelial reprezintă peste 90% din cancerele vezicale. Pentru a afla cât mai multe despre evoluția bolii am stat de vorbă cu Dr. Cristian Iatagan, medic primar urolog la Spitalul Ponderas.

Citește mai departe Fumatul, principalul pericol în cancerul de vezică urinară. Cât este de necesară intervenția chirurgicală. Ce spune medicul urolog

Simptomele ce îi anunţă prezenţa, vârsta la care este diagnosticat frecvent. Când este necesară intervenţia chirurgicală Cancerul de prostata este una dintre afectiunile relativ frecvente ale barbatilor. În Statele Unite, unul din şase bărbaţi va fi diagnosticat cu cancer de prostată în cursul vieţii. Contează ca diagnosticarea să se producă la timp, când boala este localizată în prostată și poate fi vindecată.

Citește mai departe Medicul urolog Cristian Iatagan, despre cancerul de prostată

Litiaza renală sau popular vorbind pietrele la rinichi este o afecțiune din ce în ce mai des întâlnită printre noi. De ce? Pentru că nu ne hidratăm suficient. Urologul Cristian Iatagan ne spune la ”Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” cum se formează acești calculi, cum putem scăpa de ei, dar și care sunt simptomele…

Citește mai departe

Neatza cu Răzvan și Dani - Bună dimineața, Sănătate! Semnele care îţi arată că ai probleme cu rinichii. Simona Dragomir, specialistul în sănătate de la Neatza cu Răzvan și Dani, explică cum putem să ne păstrăm rinichii sănătoși.

Citește mai departe Semnele care îţi arată că ai probleme cu rinichii

Tratamente posibile pentru disfunctiile erectile

Statisticile arată că, după 40 de ani, unul dintre trei bărbați au avut cel puțin un episod de disfuncție erectilă. Vestea bună e că afecțiunea se poate trata cu succes, pacienții români având acces la toate terapiile disponibile la nivel mondial.

Citește mai departe Tratamente disfunctii erectile. Medic urolog: „Automedicația poate avea efecte catastrofale”

  • 1(current)
  • 2