Fotovaporizarea cu laser verde prostata marita

Intervenția chirurgicală este cea mai eficientă formă de tratament pentru ”prostata marita” și cea mai sigură metodă de a elimina simptomele neplăcute cauzate de apariția adenomului de prostată.

Fotovaporizarea laser

Este o procedură modernă minim invazivă – care se realizează endoscopic (fără incizii), în general în cadrul unei internări de o zi.

Chirurgul introduce prin uretră un aparat miniaturizat numit rezectoscop prin care se avansează o fibră laser cu ajutorul căreia se poate elibera controlat energie de putere mare.

Sub control vizual direct se realizează fotovaporizarea laser sistematică a ţesutului adenomatos prin contactul fibrei cu suprafaţa prostatei, în condiţiile unui flux lichid continuu. Se efectuează concomitent hemostază completă a tuturor surselor de sângerare, fiind practic o operație fără pierdere de sânge.

Scopul este îndepărtarea în totalitate a țesutului adenomatos prostatic, lăsând pe loc doar capsula prostate. Pe tot parcursul intervenţiei, vizibilitatea este excelentă, nefiind afectată de sângerare („bloodless procedure”) şi oferind posibilitatea determinării precise a ţesutului adenomatos, a capsulei prostatice şi a limitelor anatomice ale fotovaporizării.

Intervenția se desfășoară sub anestezie (rahianestezie sau anestezie generală) iar la sfârșitul acesteia pacientului i se montează o sondă urinară. Se realizează în cadrul unei chirurgii de o zi (de cele mai multe ori pacientul nu trebuie să doarmă o noapte în spital), în general cu suprimarea sondei în acest interval. Rezultatele sunt excelente și de lungă durată.

Afla mai multe informatii despre avantajele Chirurgiei Robotice

Formular de Programare – Chirurgie (operatie) robotica prostata