Dumnezeu lucrează prin oameni

​Dumnezeu lucrează prin oameni. Iar unul dintre acești oameni este medicul Cristian Iatagan, de la MedLife grație căruia domnul I.T. este acum sănătos. Așa a descris soția unui pacient operat de dr. Cristian Iatagan experiența prin care a trecut soțul său.

I.T. este un economist pensionar în vârstă de 70 ani care nu face economii la zile. Fiindcă acum își permite să trăiască fără griji. Ce-i drept, în primăvara acestui an, a avut un pic de tras din cauza unei tumori care se instalase „bine mersi“ în rinichiul său. A contat faptul că face regulat analize de rutină și a descoperit că e ceva în neregulă în corpul său.

Primul pas făcut după această analiză? Încă o analiză. De data aceasta, o ecografie la MedLife. Rezultatul a cam grăbit desfășurarea lucrurilor.

„Am dat de oameni minunați la MedLife care mi-au spus: Faceți repede programare, s-a confirmat dagnosticul și aveți nevoie de operație»“, descrie, acum calm, situația de atunci I.T.”

Un diagnostic precum carcinom renal cu celule clare (Tumora Grawitz) poate să cam dezechilibreze un psihic mai slab sau nepregătit pentru astfel de verdicte. Nu și pe I.T. care a început să consulte mai mulți medici specializați în acest domeniu.

„Unii mi-au zis că taie tot. Alții, pe bucăți, dar tot taie. Nu m-au convins deloc să mă dau pe mâna lor. Plus că parcă le lipsea empatia“, mai spune I.T. La patru medici a ajuns pacientul până ce l-a găsit pe cel despre care poate spune că i-a salvat viața. „Unii au fost foarte tranșanți și fără perdea. Îmi spuneau: «Rămâneți cu un rinichi».

„Printr-un noroc și după ce am făcut cercetări pe net, am ajuns la medicul Iatagan. (dr. Cristian Iatagan – Medic Primar Urologie, Supraspecializare în Chirurgie Robotică). M-a convins să mă dau pe mâna dânsului. Mi-a inspirat încredere, empatie (…) mi-a dat oarece garanție. Ne-a povestit de-a fir a păr ce va face. Cum va decurge operația. Ce va face acest robot da Vinci. Ne-a arătat și pe CT unde va interveni“, m-a convins ca am ajuns unde trebuie.

Am plecat de acolo din cabinet de parcă eram vindecat înainte de procedură“.

Operația a avut loc în luna aprilie 2023 la MedLife Life Memorial Hospital și s-a realizat cu ajutorul robotului da Vinci Xi. Discuția cu domnul doctor a fost foarte directă și foarte la obiect. Mi-a povestit domnul doctor cam care sunt etapele, le-am înțeles, le-am acceptat, spune IT, care a trecut foarte bine peste operație iar acum este sănătos. Mai urmează o analiză la sfârșitul lunii septembrie 2023, dar acum se simte foarte bine.

Fire sportivă, I.T. a trecut foarte bine și peste recuperare, nu doar peste intervenția chirurgicală. „În cinci zile eram gata de treabă. Totul a fost perfect. Mi s-a spus că puteau fi și dureri sau stări mai …nedorite, dar nu am avut parte de așa ceva.
Bineînțeles că domnul doctor a fost mereu cu mine, așa că acum sunt foarte bine. Țin să menționez toată recunoștința mea pentru domnul doctor Iatagan. Este un om deosebit, care se detașează printre alți medici. Unii se cred atotștiutori. Eu cred că ar trebui să fie o empatie între noi ca pacienți și medici. Că doar nu mă duc de plăcere la el. De-asta am apreciat dialogul cu domnul doctor Iatagan. Am apreciat empatia dansului și calmul cu care mi-a explicat pe înțelesul meu ce se va întâmpla și ce va fi. Sunt convins că nici dânsul nu face minuni dumnezeiești, dar vrea să facă mai mult decât majoritatea. E un alt fel de om. De așa ceva am avea nevoie. L-aș recomanda oricui are nevoie de dânsul“.