Pot fi intâlnite atât la bărbați, cât și la femei. Care sunt simptomele care pot indica diferite afectiuni / boli urologice puteți afla din următoarele materiale puse la dispoziția pacienților. Un consult urologic este obligatoriu pentru a determina cu acuratețe ce reprezintă acele simptome.

Afectiuni / boli urologice - Cancer de prostata
Cancer de prostată
Cea mai des întâlnită formă de cancer în rândul bărbaților de peste 50 de ani în Europa, iar frecvența acestuia crește odată cu înaintarea în vârstă. Aproximativ 1 din 7 bărbați cu vârsta de peste 65 de ani va face boala.
Cancer de rinichi
Cancer de rinichi
Poate rămâne asimptomatic o perioada lungă de timp. Atunci când apar în evoluția bolii simptomele sunt nespecifice. Hematuria (prezența sângelui în urină) este unul dintre semnele cel mai des întâlnite, dar care apare și în alte boli urologice.
Litiaza renala
Litiaza renală
Reprezintă o suferiță frecventă. Două din zece persoane vor forma un calcul la un moment dat, iar acestea vor forma de obicei mai mulți de-a lungul vieții. Pacienții de sex masculin cu vârsta între 35 și 50 de ani sunt statistic cel mai frecvent afectați.
Adenomul de prostata
Adenomul de prostată
Afecțiune foarte frecventă care apare la bărbaţi pe măsură ce aceştia înaintează în vârstă, fiind prezentă la aproximativ jumătate din bărbații cu vârsta de 50 de ani și la 80% din cei peste 70 de ani. Este o afecţiune benignă dar care poate influența negativ calitatea vieții.
Cancer de vezica
Cancer de vezică
Vezica urinară este un organ care colectează urina înainte ca aceasta să fie eliminată din corp prin micţiune. Face parte din tractul urinar, care mai este alcătuit din rinichi, uretere și uretră. Cancerul vezicii urinare se dezvoltă la nivelul mucoasei.
Hidronefroza
Hidronefroza
Hidronefroza reprezintă distensia cavităților renale (bazinet și calice) și este cauzată de modificări obstructive care împiedică scurgerea normală a urinei din rinichi spre vezica urinară. Practic rinichiul ”se umflă” substanțial datorită retenției de urină.
Incontinenta urinara Incontinența urinară
Disfunctia erectila
Disfuncția erectilă
Prolapsul genital
Prolapsul genital